CUVARKUCA U SAKSIJI 
Vašu čuvarkuću možete da uzgajate i u saksijama. Potrebno je da joj se obezbedi dovoljno svetlosti i da zalivanje bude retko jer je biljka cuvarkuca otporna na sušu. Možete da je gajite i kao sobnu biljku. Za gajenje u stanu, cvece cuvarkuca je veoma skromnih zahteva. Neophodna joj je svetlost i to je sve sto vaša kamena ruza ocekuje od vas.

CUVARKUCA KAO LEK

Cuvarkuca sadrži mnoge lekovite sastojke kao što su tanin koji možemo da nađemo i kod irisa , biljnu sluz, smolu, jabučnu i mravlju kiselinu. U narodnoj medicini kamena ruza se koristi zbog antiupalnih i diuretičkih svojstava. Primenjuje su u obliku obloga, soka, čaja. Njen sok rastvara višak cerumena i smanjuje bol u uhu. Da bi postigli željeni efekat, dovoljno je da iz lista ukapamo 2-3 mml soka, odležimo nekoliko minuta , a potom da pustimo da sok iscuri napolje.


 Predstavlja pravo rešenje za opekotine, ujede i ubode. Biljka cuvarkuca može da se koristi kod kurijeg oka, pega, rana i čireva, kod tvrde kože na tabanima. Potrebno je namazati mesto koje je zahvaćeno sa nekom od navedenih promena namazati njenim sokom ili da se stavi oblog od prerezanog lista.

Cuvarkuca lekovita biljka  se smatra da je jedna od najsigurnijih prirodnih lekova koja nema nikakvih štetnih posledica . Može da se bez straha i na lice uzdužno isečeni listovi, jer sok sadrži mnogo korisnih elemenata koji hrane i zatežu kožu lica. 

Cuvarkuca je idealna biljka za sve ljubitelje cveća sa malim baštama i sa nedovoljno vremena i prostora.